LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Patrioții Z” vandalizează obiecte cu valoare culturală în Europa. Rușii au lansat un atac cu rachete asupra Zaporojie

LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Patrioții Z” vandalizează obiecte cu valoare culturală în Europa. Rușii au lansat un atac cu rachete asupra Zaporojie

În noaptea de 19 septembrie, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachete asupra Zaporojie . Au fost înregistrate opt „sosiri”, a anunțat Oleksandr Starukh, șeful Administrației Militare Regionale Zaporijia, a anunțat pe canalul său de Telegram.

Gropile comune de la Izium dezvăluie oameni torturați până la moarte. Foto: Nexta TV via Twitter

UPDATE 05.50 A 64-a brigadă separată de infanterie motorizată a Federației Ruse , recrutată în Yakutia , care a torturat și ucis ucrainieni în Bucha , și-a pierdut peste 90% din personal, transmite Statul Major Ucrainian.

image

Doar 10% din autorii atricităților de la Bucha au supraviețuit. Foto: Nexta TV via Twitter

UPDATE 05.22 „Patrioții Z” vandalizează obiecte cu valoare culturală în Europa.

Astfel, vandalii pro-Putin au pictat „Z-ul” pe Catedrala Sfânta Cruce și Sfânta Eulalia din centrul Barcelonei .

UPDATE 04.39 Forțele armate ucrainiene au anunțat noi pierderi provocate rușilor în sudul Ucrainei

La Blagodatny și Herson, apărătorii ucraineni au distrus două depozite cu muniții ale ocupanților, iar în Nova Kakhovka au lovit o trecere de pontoane, a publicat pe Facebook Comandamentul Operațional „Sud”, informând despre situația operațională actuală din sudul Ucrainei.

Situația din direcția Buz de Sud, în zona noastră operațională, rămâne tensionată cu o dinamică puternică, dar este controlată de Forțele de Apărare. Unitățile noastre continuă să respingă atacurile inamice în zona Pravdyny și să-și consolideze pozițiile tactice în alte zone ale frontului. Nu există schimbări semnificative în starea, compoziția și poziția inamicului, dar el nu abandonează încercările de a aduce rezerve și de a se regrupa, dând între timp preferință măsurilor de influență la distanță”, se spune în mesaj.

Aeronavele noastre au efectuat 11 atacuri asupra inamicului, iar unitățile de rachete și artilerie au tras peste 200 de misiuni de foc. În același timp, se raportează că au fost provocate pagube stocurilor inamice din districtul Bashtan din regiunea Mykolaiv, la două posturi de comandă ale trupelor și pozițiilor forțelor de apărare aeriană de ocupare din districtele Berislavsky și Kakhovsky, asupra unui loc de concentrare de arme și echipamente în apropiere de Lviv, la o stație de război radio-electronic de lângă Herson și la o traversare pe pontoan edin Nova Kakhovka.

În prezent, s-a confirmat că inamicul a pierdut 29 de lansatoare de rachete, 2 tunuri autopropulsate și un obuzier convențional Msta-S și Msta-B de 152 mm, un vehicul de comandă de luptă și un BMP-3. În Blagodatny și Herson, două depozite cu muniții ale ocupanților au fost distruse”, se spunea în mesaj.

Comandamentul militar „Sud” arată că în cursul zilei au continuat atacurile cu rachete-artilerie, mortar și tancuri și asupra pozițiilor noastre, au fost efectuate 8 lovituri aeriene și olovitură cu rachete, inclusiv asupra comunităților teritoriale civile de pe linia frontului. În special, după-amiaza, inamicul a bombardat districtul Nikopol cu sisteme de salvare cu rachete și artilerie grea.

Infrastructura comunităților, în special Pokrovska și Chervonogrihorivska, a fost semnificativ deteriorată și distrusă. Doi civili au fost uciși și trei au fost răniți.

Două incendii au izbucnit în comunitatea Pokrovsk ca urmare a bombardamentelor - iarba și un hangar pentru bărci au luat foc, o persoană a murit”, se spune în mesaj.

De asemenea, se remarcă faptul că un bărbat în vârstă a murit în comunitatea Chervonogrihorivska, aproape trei duzini de clădiri rezidențiale, peste 10 clădiri agricole, două mașini, o stație de autobuz, mai multe linii electrice și conducte de gaz și o centrală solară cu peste 320 de panouri solare au fost distruse.

"Seara, inamicul a lovit comunitatea Berezneguvatskyi din regiunea Mykolaiv, care este direct adiacentă liniei frontului, cu trei rachete "Smerch". Spitalul și centrala solară au fost avariate. Amploarea distrugerii și pierderile. sunt în curs de clarificare”, relatează OK „Sud”.

UPDATE 03.41 Atrocitățile oribile comise de ruși sunt dezvăluite în timpul exhumării cadavrelor dintr-o groapă comună din Izium .

Corpul unui bărbat cu scrotul tăiat și corpuri cu mâinile legate la spate au fost găsite. Oamenii au fost torturați până la moarte.

image

Gropile comune de la Izium dezvăluie oameni torturați până la moarte. Foto: Nexta TV via Twitter

UPDATE 02.37 Rușii au lansat un atac cu rachete asupra Zaporojie, se știe despre 8 „sosiri”

În noaptea de 19 septembrie, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachete asupra Zaporojie . Au fost înregistrate opt „sosiri”, a anunțat Oleksandr Starukh, șeful Administrației Militare Regionale Zaporijia, a anunțat pe canalul său de Telegram .

"Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra centrului regional. Până acum, știm de opt atacuri. Anterior, țintele erau instalațiile de infrastructură", a spus el.

Totodată, șeful OVA a remarcat că informațiile despre victime sunt în curs de clarificare.

Anatoliy Kurtev, primarul interimar al Zaporijiei, a raportat pe canalul său Telegram că, potrivit informațiilor preliminare, ocupanții au lovit două instalații de infrastructură.

În rețelele de socializare s-a semnalat că lumina s-a oprit în unele zone. Ulterior s-a știut că alimentarea cu energie electrică a fost restabilită, dar încă nu peste tot.

Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că invadatorii ruși încearcă să consolideze prima linie de apărare în regiunile Donețk și Zaporijia.

După cum a raportat UNIAN, trimisul Papei Konrad Krajewski a fost atacat în timpul unei călătorii în regiunea Zaporijia.

UPDATE 01.29 Rușii pregătesc provocări în Herson – Bratchuk. În primul rând, ei au în vedere instituțiile de învățământ.

Invadatorii ruși pregătesc provocări pe teritoriul Hersonului ocupat temporar, a scris Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa, pe canalul său de Telegram. Potrivit reprezentanților Mișcării de Rezistență UDA de Sud, rușii intenționează să dea vina pe Forțele Armate ale Ucrainei pentru aceste provocări.

Bratchuk a cerut locuitorilor orașului ocupat să fie atenți.

„Ocupanții sunt cinici, ticăloși, gata să facă sacrificii în rândul populației civile pentru o poză sângeroasă”, – a subliniat purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa.

Reamintim că pe 17 septembrie, forțele de invadare ruse au anunțat că desfășoară o operațiune antiteroristă pentru depistarea „grupurilor de sabotaj și informații ucrainene”. Ele au deschis focul chiar pe străzile din Herson.

Șeful centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud” Natalya Gumenyuk a spus că a fost o provocare. Potrivit acesteia, ocupanții încearcă să-i convingă pe locuitorii teritoriilor ocupate temporar că armata ucraineană vrea să-i „captureze”.

Mykhailo Podolyak, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, consideră că o posibilă cauză a împușcăturilor din Herson au fost conflictele dintre invadatori .

UPDATE 00.47 Brigada a 25-a separată aeriană Sicheslav arată trofeele lăsate în urmă de „denazificatorii” fugari.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un general american a avertizat despre reacția imprevizibilă a Rusiei la eșecurile sale din Ucraina

Posibila reacție a Rusiei la eșecurile sale recente pe câmpul de luptă din Ucraina rămâne neclară, așa că nu trebuie să pierdem vigilența, a declarat de președintele șefilor de stat major comun, generalul american Mark Milley, scrie Reuters. El vede riscurile escaladării din partea Kremlinului pe fondul contraofensivei de succes a Ucrainei.

"Războiul nu merge prea bine pentru Rusia în acest moment. Prin urmare, suntem cu toții obligați să menținem un nivel ridicat de pregătire, de vigilență", a spus Milley.

Generalul american nu crede că trupele americane din Europa sunt amenințate din ce în ce mai mult, dar adaugă că trebuie să fie pregătite.

„Când ești în război, pur și simplu nu poți fi sigur despre ce se va întâmpla în continuare”, a spus Milley.

Generalul american nu a speculat cu privire la următorii pași ai lui Putin, dar a avertizat că războiul se află într-o nouă fază, în care trupele ucrainene au preluat inițiativa strategică.

„Din acest motiv, trebuie să urmărim cu mare atenție reacția Rusiei la acest lucru”, a subliniat Mark Milley.

Pe 12 septembrie, ministrul adjunct al apărării Hanna Malyar a raportat că Ucraina a eliberat deja aproape 6.000 de km pătrați din teritoriul său. Aceasta include orașele Izium, Kupiansk și Vovchansk. Pe 14 septembrie, Malyar a raportat că din 6 septembrie, Forțele de Apărare ucrainene au eliberat deja aproximativ 8.500 de kilometri pătrați de teritoriu și aproximativ 388 de așezări.

Pe 16 septembrie, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a anunțat că aproape întreaga regiune Harkov a fost deja eliberată.

Acțiunile ofensive ale apărătorilor ucraineni au schimbat fața războiului, dar tot nu va fi posibil să se încheie anul acesta, potrivit experților de la Institutul American pentru Studiul Războiului. Ei au mai spus că Rusia și-a dublat mobilizarea sub acoperire pe fondul succeselor Forțelor Armate.

Separat, analiștii au povestit cum armata ucraineană a crescut presiunea asupra unităților ruse din est. Dacă situația se dezvoltă într-un mod similar, va fi dificil pentru inamic să se apere.

Ocupanții ruși continuă să avanseze și în Donbass în loc să trimită întăriri în zonele atacate de Forțele Armate. Potrivit experților, astfel de acțiuni sunt „detașate de realitate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?